Over traditionele Thaise Yoga massage

Traditionele Thaise Yoga massage is een krachtige combinatie van energiewerk en fysieke massage. De wortels van deze massagevorm gaan meer dan 2500 jaar terug en liggen in India, binnen de Indiase yogatraditie en het Boeddhisme. De massage is een samensmelting van boeddhistische spirituele beoefening van Metta – liefdevolle aandacht – en Ayurvedisch lichaamswerk – yoga-. Volgens de boeddhistische geschriften is het de lijfarts van de Boeddha, en diens volgelingen, die de basis heeft gelegd voor wat zich later ontwikkelde tot Thaise Yoga massage.

 

De energiebanen en levensenergie

Binnen de Oosterse filosofie bestaat het lichaam uit een web van energielijnen, waardoor de levensenergie – Prana – stroomt. Dit is de kracht die alle leven, en dus ook alle vitale lichaamsfuncties voedt. Wanneer deze energie vrij kan stromen verkeren we in een goede fysieke, mentale en spirituele gezondheid. Wanneer de energielijnen geblokkeerd worden en de Prana stroom onderbroken wordt ontstaat er een disbalans in het systeem. Hierdoor kunnen fysieke en/of mentale klachten ontstaan. Bij traditionele Thaise Yoga massage stimuleert de masseur de energielijnen door gebruik te maken van druk en passieve strekkingen, zodat er een onbelemmerde energiestroom op gang kan komen.

 

Effecten van de massage

Thaise Yoga massage verbetert de beweeglijkheid door het toepassen van passieve yoga-strekkingen, maar werkt ook op de Sen-lijnen (belangrijkste energiebanen) van het lichaam. Hierdoor werkt deze massage diep in op de organen, spieren en gewrichten, op de doorstroming van bloed en lymfen en op emotionele blokkades. Daarnaast activeert deze massage het zelfhelende vermogen van het lichaam en zorgt het voor een diepe ontspanning en tegelijkertijd geeft het energie.