Over de Body Code

De Body Code een energetische healing techniek die het mogelijk maakt emoties die verstrikt zijn geraakt te traceren en vrij te maken. Verstrikte emoties komen voort uit negatieve gebeurtenissen in je verleden en zijn schadelijk voor de gezondheid van je biologische en energetische systeem. Ze kunnen depressies en angsten veroorzaken en je afsnijden van liefde en geluk, waardoor je je niet verbonden voelt met jezelf, anderen en de wereld om je heen. Omdat verstrikte emoties bestaan uit energie, net zoals de rest van je lichaam, beïnvloeden ze ook je fysieke lichaam en kunnen ze pijn en ziekte veroorzaken. Het bevrijden van verstrikte emoties zorgt voor de juiste voorwaarden voor je lichaam om te kunnen helen, waardoor fysieke en mentale problemen kunnen verdwijnen of aanzienlijk draaglijker kunnen worden.

Dit filmpje geeft een heldere uitleg door de grondlegger van de Body Code

 

Hoe verloopt een Body Code sessie

Sessie in de praktijk
Tijdens een Body Code sessie hoef je niet over gevoelens te praten. Op basis van de klachten die jij inbrengt ga ik via spierspanningstesten bij mijzelf (auto-kinesiologie) na welke onderliggende oorzaken, met bijbehorende verstrikte emoties, de klachten veroorzaken via een bepaalde methodiek. Als het nodig is traceren we via de spierspanningstest op welke leeftijd de emotie verstrikt is geraakt. Vervolgens maak ik de emotie vrij door een aantal keer met een magneet over je rug te rollen.

Sessie op afstand
80% van de sessies die ik doe zijn op afstand. Doordat mijn onderbewuste en jouw onderbewuste deel uitmaken van één groot bewustzijnsveld is het mogelijk om op afstand te werken. Hierbij spelen afstand en tijd geen rol en de effecten zijn even krachtig als sessies in de praktijk. Het vrijmaken van de emoties gebeurt dan via mijn lichaam, net zoals het testen ook via mijn lichaam gaat. Wanneer je een sessie op afstand met me afspreekt kun je gewoon je dagelijkse planning aanhouden. We spreken van tevoren af wanneer ik een sessie voor je doe zodat je weet wanneer er mogelijke na effecten kunnen optreden. Het is niet nodig om tijdens de sessie via telefoon of Skype contact met mij te hebben. Wel zal ik vooraf aan je vragen een foto door te mailen, zodat ik me makkelijker kan verbinden met je. Na afloop ontvang je via de email een samenvatting van het consult. Een sessie duurt 30-45 minuten.

 

Over de magneten

Net zoals een vergrootglas zonlicht intensiveert, zo werken magneten als een versterker voor je gedachten en intentie. Zo sterk dat het een verandering in je lichaam kan veroorzaken. Intenties en gedachten die we hebben zijn energie. Magneten zijn energie. Je lichaam is energie. Daarom heeft het een een effect op het ander. Als we een verstrikte emotie ontdekken hoeven we slechts de intentie te wekken deze te bevrijden, waarbij we de magneet gebruiken om dit signaal te versterken en naar het lichaam verplaatsen. We gebruiken de hoofd meridiaan als ingang voor de versterkte intentie energie, omdat deze meridiaan het energiereservoir is dat alle acupunctuur meridianen in het hele lichaam aan elkaar koppelt en van energie voorziet. Dus wanneer je energie in de hoofd meridiaan stopt vloeit dit direct door het hele lichaam, waarmee een verstrikte emotie, die in wezen gebalde energie is, vrijgemaakt wordt.

 

Over verstrikte emoties

Bijna iedereen heeft in bepaalde mate emotionele bagage afkomstig van pijnlijke levensgebeurtenissen. Deze draag je lang niet allemaal in je bewuste herinneringen mee. Deze voor de bewuste geest deels onzichtbare emotionele bagage kan je gezondheid, geluksbeleving en succeservaringen negatief beïnvloeden. Het is alsof elke moeilijke situatie in je leven een koffer vormt die je mee sleept, totdat de last uiteindelijk te zwaar wordt om te dragen. Elk koffer staat voor een verstrikte emotie; gevoelsenergie die door je geest is gecreëerd tijdens een emotionele gebeurtenis, en die zich ergens in je lichaam heeft vastgezet. Verstrikte emoties zijn letterlijk samengebalde energie die op verschillende frequenties vibreert, afhankelijk van de emotie (boosheid heeft een andere vibratie dan bijvoorbeeld onzekerheid of verdriet). Verstrikte emoties zijn negatieve, destructieve vibraties die de neiging hebben het lichaam te beïnvloeden op de plaats waar ze zich hebben vastgezet. Daar kunnen ze pijn en disfunctioneren van lichamelijk weefsel veroorzaken en zelfs ziekte. Ze kunnen ook mentale klachten als angst, depressie en andere emotionele problemen veroorzaken. Met behulp van de Body Code kun je de verstrikte energie vrijmaken en jezelf voorgoed van je bagage bevrijden.

 

Over de Hartmuur

In tijden van emotionele pijn of verdriet kan je hart letterlijk gewond raken. Soms hebben we om dat te voorkomen een vorm van bescherming van ons hart nodig. De uitspraak ‘ik heb een muur om mijn hart gecreëerd’ heeft daarmee te maken. Deze muur is ten tijde van het verdriet heel functioneel, maar wanneer hij niet wordt vrijgemaakt in een latere fase levert het problemen op. Een hartmuur gebruikt de energie van verstrikte emoties als bouwmateriaal. Uit welk materiaal die bestaat kan per persoon verschillen. Het probleem van de hartmuur is dat deze niet uit zichzelf oplost, ook niet als hij niet meer nodig is. Als je lange tijd een hartmuur hebt is het alsof je gevoelsmatig in een bunker leeft; heel nuttig in tijden van oorlog/pijn, maar niet in tijden van vrede. In je bunker ga je je uiteindelijk somber, niet verbonden en gefrustreerd voelen, met mogelijk uiteindelijk hartproblemen. De hartmuur kan, net als verstrikte emoties, worden vrijgemaakt met de Body Code. Zo kun je weer leven vanuit je hart; open, vredig, vrij en vreugdevol. Zoals je bedoeld bent te zijn.

 

Na een sessie

De eerste drie dagen na een Body Code sessie kun je je wat uit balans voelen. Dat kan zich uiten in somberheid, huilerigheid, lethargie, vermoeidheid, nachtmerries, tijdelijke verergering van fysieke klachten. Dit betekent dat je lichaam de energie van de vrijgekomen verstrikte emoties aan het verwerken is. Veel water drinken (tot 3 liter per dag is niet overdreven) en zoveel mogelijk slapen of rusten als je lichaam daarom vraagt is belangrijk. De effecten van een sessie kunnen een directe vermindering van klachten zijn, maar vaak ervaren mensen een subtiele lichtheid, ontspanning en vreugde die na elke sessie sterker wordt.

Hier lees je meer over ervaringen van cliënten met de Body Code