Na 1 sessie

“Maandag toen ik naar huis ging was ik de hele dag erg moe en wat apathisch, heb ’s middags ook geslapen. Dinsdag nog altijd moe en een klein beetje apathisch. De pijn in mijn rug en heupen waren behoorlijk, waren echter woensdag zo goed als weg.
Maar, en dit vind ik ontzettend bijzonder, de rust die ik van binnen voel, de acceptatie.
Natuurlijk denk ik nog veel, maar de pijn die hiermee gepaard ging is zo goed als weg. Het lijkt of er meer berusting is gekomen. Ik hoop dat ik dit kan vasthouden! Nogmaals dank je wel en we zien elkaar beslist terug.”

 

Na sessie 1

“Ik voelde me opgelucht en soort van bevrijd toen ik naar huis ging. Ook energiek: ik heb meteen een rondje boodschappen gedaan. Bij thuiskomst vanmiddag werd ik ontspannen moe. Ik heb een hele dutjes middag gedaan! Dit doe ik zelden. Ik werd af en toe erg geraakt en moest huilen. Niet van verdriet maar van opluchting en ook dankbaarheid. Dit gebeurde spontaan bij de gedachtenflits dat er nu ook verstrikkingen bij voorgaande generaties opgelost worden. Dit raakt diep en doet goed. Ik heb de afgelopen nacht heel lang geslapen. Was af en toe wakker en transpireerde meer dan anders. Ik had ook wel veel water gedronken. Mijn linkerschouder was gistermiddag weer meer pijn gaan doen (ben ik vergeten te melden) en deed vannacht ook pijn. Na 9-10 uren slapen ben ik opgestaan. Ik drink nog steeds veel water en vooral sinds vanmiddag voelt het veel rustiger in mij. Vandaag voel ik een heldere aanwezigheid, een sprankeling door mijn lichaam gaan (vooral als ik weer een glas water neem) en ik moet regelmatig diep zuchten. NIET van vermoeidheid, maar een zuchten naar mijn buik, naar ontspanning en vertrouwen. Een soort overgave. Een onbezorgd en levendig gevoel geeft het. Heel fijn. Ik heb dit lang niet meer zo ervaren. De pijn in mijn schouder is sinds vanmiddag soms minder, soms weg. Nu ik het je schrijf gebeurt het weer: zo’n diepe zucht. Ik kom tot rust. Het voelt heel fijn.”

 

Na 1 sessie

“Nog heel erg bedankt voor gisteren. Ik heb me de hele dag goed gevoeld, inclusief geen nekklachten​ rechts (het lijkt voor nu opgelost :-)). Vandaag mentaal onrustig en ik heb me dan ook jouw advies ter harte genomen … gewoon laten gebeuren. Daarbij lijkt het alsof er ‘flarden’ van een inzicht zijn. Ik kan het niet specifiek benoemen … het heeft met geen onrust en minder angst te maken m.b.t. een keuze die ik helder moet krijgen. Enfin, al met al een mooie methode deze Emotion Code.”

 

Na 2 sessies (op afstand)

Sessie 1

“Woensdag had ik tegen 11u hele verre lichte opkomende hoofdpijn die niet doorzette. Nadat ik je mail las had ik meteen enorme rust en voelde ik ook verdriet bij de zinnetje “hij zocht bescherming bij jou”. Woensdag einde dag had ik weer die verre lichte hoofdpijn, maar zette niet door. ’s Avonds even bewust gaan zitten en gerelaxt, maar kwam niet meer verdriet of iets anders naar boven. Woensdag nacht heb ik de meest droge nacht ever gehad qua snotteren en zweten. Dus ik had meteen de hoop: allergieën weg!!! En die ochtend had ik ook nog niet geniesd, wat normaal ook standaard ochtend ritueel is. De nacht van do op vrijdag was helaas weer iets normaler qua snotteren. Wel ook erg droog qua nachtzweten.”

sessie 2

“Deze keer is me minder opgevallen dan vorige keer. Ik heb wel het idee dat ik weer een behoorlijk stuk rustiger ben geworden. En ook het idee dat de longen vrijer zijn dan daarvoor. Die zaten ook wel eens stijver dicht bij allergieën of ’s ochtends wakker worden dan nu. Dus dat viel me ook op. Eerste en tweede nacht (en ochtend, overdag heb ik het sowieso maar weinig) behoorlijk allergie vrij. Vannacht was weer drama nacht, maar ik heb gisteren ook weer eens teveel koekjes en chocola gegeten… Denk echt dat suiker voor mij en mijn allergieën killing is. Het is al een heel stuk beter sinds ik geen frisdrank en fruitsap en zo drink. En misschien ook beetje gestraft voor veel te weinig water drinken in afgelopen 3 dagen…Ga weer proberen om in ieder geval 1 liter per dag te drinken en dus suiker weer terug naar minimum te brengen.”