Om je een indruk te geven van hoe anderen mij en mijn werkwijze hebben ervaren binnen de individuele coaching, heb ik een aantal mensen gevraagd reviews te schrijven. Enkele reviews van sessies The Emotion Code kun je hier vinden of op de facebookpagina van Praktijk De Binnenkamer.

“Lieke is een vrouw die mij in rust met een open en heldere blik ontvangt. Ze luistert met geduld naar mijn verhaal, zonder hinderlijk te onderbreken. Ze gaat met een frisse, eerlijke, niet vooringenomen houding in op mijn vragen. Zonder te oordelen over goed of fout. En geeft me de ruimte om tijdens het gesprek stil te zijn zodat ik vrij en zonder tijdsdruk dieper in mijn gevoel kan komen. Daar waar ik met behulp van haar wederwoord of gestelde vragen zelf mijn eigen antwoorden vind.

Ik waardeer het enorm in haar dat ze dicht bij zichzelf blijft en niet te veel mee gaat in mijn gevoel.
Ik vind Lieke een zachtaardig persoon die zelf weinig ruimte inneemt en er echt voor jou is, daar waar je je veilig kan voelen!”

Nora Baret

“Enige tijd geleden besloot ik om eindelijk mijn moerassigheid eens onder ogen te gaan zien. Ik wilde dat het leven vanzelf ging en niet zo moeilijk allemaal. Via via vernam ik dat Lieke Innerlijk werk aanbood en zo zijn we gestart. Ik heb ervaren dat haar geen moeite teveel is. Ze kwam me opzoeken waar ik haar maar nodig had: op het werk of thuis.

Los van de omgeving was zij een constante, heldere aanwezigheid. Als ik terugdenk aan het overheersende gevoel onder mijn gewoel en gesputter tijdens onze sessies, dan voel ik dat Lieke mij bemoedigde en aanvaardde. Moed en aanvaarding was precies wat ik nodig had, om op mezelf toe te passen en de regie weer te kunnen nemen. Daarvoor bood zij me ook praktische hulpmiddelen aan, maar we waren overwegend in gesprek.

“Lieke zal mensen niet opgeven. Er is altijd een vertrouwen in het eigen vermogen van de mens, en zij probeert mensen dat eigen vermogen te laten zien en herkennen, en vervolgens bloot te leggen om mee te kunnen werken. Omdat Lieke zo ondersteunend en vasthoudend is, had het voor mij een risico van afhankelijkheid. Maar Lieke hielp me juist ook afhankelijkheden en aannames los te laten, en moedigde me aan om zélf te gaan voelen. Eigenlijk vroeg ze steeds weer: maar waar ben jíj?
Lieke nam me serieus, daardoor liet zij me voelen dat ik de moeite waard ben.”

Birgitta Putters

“Door mijn angststoornis had ik het vaak moeilijk. Lieke heeft me geleerd dat het leven betrouwbaar is als je zelf ook vertrouwen durft te schenken naar het leven toe. Wat mijn thema ook is, mijn vertrouwen in het leven blijft groeien omdat alles wat het leven je geeft, ook de nare dingen, gebeuren omdat dat hetgene is wat je nodig hebt om te groeien.”

Marjon

“Lieke stond in mijn zelfonderzoek centraal als raadsvrouw, een rol die zij met verve volbracht. In een sfeer van openheid en vertrouwelijkheid heerstte een wederzijdse bereidheid om de wonderlijke werkzaamheid van het proces zijn werk te laten doen. In Lieke had ik iemand gevonden die de kunst verstond om me daarbij bij de hand te nemen en samen af te dalen naar de diepere lagen in mezelf.

Zij bediende de zoeklamp en stelde daarmee de boel voortdurend op scherp. De confrontatie met jezelf is soms pijnlijk en beangstigend, maar haar stimulans en vertrouwen gaven me de moed om grote stappen te zetten. De veranderingen die door het proces met Lieke zijn ingezet hebben veel stof doen opwaaien en zijn tot op heden nog voeding voor verdere bewustwording. Ontmoetingen als deze zijn goud waard als het leven je wat waard is. Haar plekje in mijn hart is veiliggesteld!”

Bram Juffermans

“In mijn zoektocht naar antwoorden op levensvragen heb ik regelmatig met Lieke gesprekken gevoerd. Een van de eerste dingen die in me opkomt als ik aan Lieke denk is haar scherpe geest en voeling met de dingen. Omdat ze graag wil weten wat er écht speelt, helpt ze je met het doorbreken van sociaal wenselijk gedrag en het zien van patronen.

Haar doortastende vermogen en oprechte interesse gaven het vertrouwen om me steeds verder te openen. Het heeft me geholpen dichter bij mijn eigen gevoel te komen. Regelmatig zingt haar mantra ‘voelen’ in mij rond en ik ben haar dankbaar voor iedere gedeelde lach en traan.”

Remy Schelling